2011. október 25., kedd

Berlin regénye - Jelenlegi ára: 3 130 Ft


Berlin regénye
Berlin alapítását a hivatalos történetírás 1237-re teszi, de a város eredete a 8. századra vezethető vissza. A kezdeti időkben két településből állt, és a 20. században újra a megosztottság kényszerű helyzetébe került; a két időszak között eltelt századok alatt Berlin világvárossá fejlődött, Európa és a történelem meghatározó helyszínévé vált. A "Spree-parti Athén", a "megkésett főváros" vagy a "20. század epicentruma" nevekkel illetett város viharos történelmét jeles személyiségek életének egy-egy epizódján keresztül ismerhetjük meg: a könyv lapjain megelevenedik többek között a 14. századi szélhámos, aki Valdemár őrgrófnak adja ki magát; Zsófia Sarolta, a filozófus királyné, Leibniz pártfogója; Marlene Dietrich, a femme fatale; a forradalmár Rosa Luxemburg vagy éppen a Harmadik Birodalom építésze, Albert Speer. Színes, sodró lendületű események tanúi lehetünk: megismerjük a kicsiny mezővárosból birodalmi székhellyé, majd a német egyesülés után újra egységes, meghatározó európai fővárossá alakuló metropolis eddigi életét.
Részlet a könyvből: "Alig több mint egy évvel Zsófia Sarolta halála után a porosz udvarban megtartják a tizennyolc éves trónörökös, Frigyes Vilmos nászát nála egy évvel idősebb unokatestvérével, Hannoveri Zsófia Dorottya hercegnővel. Egy évre rá újabb ifjú herceg jön világra, és mindenki fellélegzik, hogy az utódlás megoldódni látszik. Sajnálatos módon a kis Frigyes, aki nevét nagyapjáról kapta, csupán néhány hónapot él. A hercegnő egészsége gyenge lábakon áll, így kétséges, hogy ki tud- e hordani még egy gyermeket. Ráadásul Kasimir Kolbe von Wartenberg, aki Danckelmann bukása óta a kancellári poszt birtokosa, úgy gondolja, hogy a megoldást maga az öreg, már ötvenéves Frigyes jelentené. " 
SZERZŐ: Daniel Vernet
KIADÓ: General Press Kiadó
KIADÁSI ÉV: 2010
OLDALSZÁM: 264
Szállítási és fizetési információk
Személyesen áthevetőek könyveink (kizárólag) Budapesten a Klinikák metrómegálló közelében található átvételi pontunkon!
Minden hétköznap 8: 00-tól 20: 00-ig.
Általában 3-5 nap az átfutási ideje, amíg az általad rendelt könyvek megérkeznek az átvetéli pontba, melyről automatikus üzenetet küldünk a számodra. Ha még azelőtt látogatsz el az átvételi pontba, hogy ezt az értesítést megkaptad volna, akkor kicsit csalódott leszel...
Ezt elkerülendő nagyon kérlek soha, ismétlem soha ne próbáld átvenni a könyvet, amíg nem kaptál erről értesítést. Ez a köztünk lévő jó viszony megtartása szempontjából is kifejezetten javasolt.
A könyveinket változatlanul megkaphatod postai úton (előreutalással), vagy futárszolgalát segítségével (előreutalással, vagy utánvéttel).
A könyveinkre kiszabott szállítási díjak egységesek, nem függnek az adott könyv méretétől, vagy a könyvek darabszámától.
2 darab, vagy több termék rendelése esetén a szállítási költség nem változik.
Vagyis bármekkora rendelést is adsz le, mindig csak a Szállítási és garanciális feltételek fül alatt meghatározott díjat kell fizetned.
Más szállítási módot nem vállalunk, a megadott áraktól nem áll módunkban eltérni.
Szállítási és fizetés módja
Ajánlott levélként előreutalás után: 870 Ft
Futárszolgálat előreutalással: 750 Ft
Futárszolgálat utánvéttel: 890 Ft
Személyes átvétel: 0 Ft
Minden termékünk új és olvasatlan.
Tekintsd meg összes könyvünket itt! >>



Jelenlegi ára: 3 130 Ft

Az aukció vége: 2011-10-31 02:45
. Berlin regénye - Jelenlegi ára: 3 130 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése